Huhtikuun uutiskirje

Sisällys

  1. Pääkirjoitus
  2. Lippukunnanjohtajan kuulumiset
  3. Lippukunnan hallituksen ilmoitustaulu
  4. Partio-ohjelma
  5. Tulevat partiotapahtumat
  6. Pestijohtajan terveiset

1. Pääkirjoitus 

Keväinen tervehdys koteihin! 

Viime talvena keräsimme teiltä palautetta lippukuntamme viestinnästä ja toiveenne aktiivisesta uutiskirjeestä on kuultu. Odotamme innolla palautettanne ja sitä kuinka voimme yhdessä luoda tästä partiopalstasta parhaimman mahdollisen.

Toivon kaikille oikein aurinkoista huhtikuuta!

-Essi, viestintävastaava

2. Lippukunnanjohtajan kuulumiset

Lippukunnanjohtajana olen erittäin ylpeä reippaasta lippukunnastamme. Olemme hienosti jaksaneet etäilyn, hätäilyn ja pelon keskellä olla aktiivisesti mukana lippukunnassa. 

Tilanteesta huolimatta meillä on jatkuvasti kehitteillä uusia projekteja. Tämä lippukuntamme uusi uutiskirje on siitä esimerkkinä. Projektin tarkoituksena on olla avoimempi lippukunta ja tuotammekin kirjeen koteihin kerran kuukaudessa. 

Kirjeen lisäksi toimintaamme kannattaa seurata Instagramissa (@olarinerakotkat), Facebookissa sekä LinkedIn- palvelussa. Päivitämme aktiivisesti myös nettisivujamme, joten kaikki tarvittava tieto löytyy myös sieltä.

Tämä vuosi on meille erityinen, sillä täytämme 60 vuotta. OEK:n matka Niittarin vanhalta puukirkolta ja Iikkarin Hannuksenkujalta Suurpeltoon on ollut uljas. Itse olen saanut olla siinä mukana kohta 53 vuotta. Toivon kaikesta sydämestäni, että saamme viettää kunnon juhlat syksyllä.

-Mudi, lippukunnanjohtaja

3. Lippukunnan hallituksen ilmoitustaulu

Hallituksemme on kokoontunut kuluneena vuonna kerran kuussa ja olemme keskittyneet mm. Vuoden 2020 tilinpäätökseen, toiminnan tarkastukseen sekä sääntömääräiseen kevätkokoukseen. 

Näiden hallinnollisten toimintojen lisäksi seuraamme jatkuvasti asettamiemme tavoitteiden kuten uuden kolon, partiokasvatuksen osaaminen, viestinnän sekä vuosikellon päivittyminen ja johtajistomme jaksaminen, kehittymistä. 

Hallitus on myös hakenut toiminta-avustuksia ja tukianomuksia sekä hakenut ja jakanut ansiomerkkejä niin nuorille partiolaisille, kuin johtajistolle. Valmistaudumme myös Kestävästi partiossa- hankkeeseen, josta kerromme lisää toukokuun uutiskirjeessä.

-OEK- WE hallitus

4. Partio-ohjelma

Huhtikuussa ryhmät kokoontuvat noin joka toinen viikko etäkokouksin. Lisäksi järjestimme kaikille yhteisen etätapahtuman 11.4. Lippukunnan koronaohjeet löydät täältä: https://erakotkat.fi/korona-info/  

Tässä kuussa keskitymme ryhmien partio-ohjelmassa keväiseen luontoon, kestävään kehitykseen ja vuosittaisen partioviikon tapahtumiin. Ohjelma suunnitellaan jokaiselle ikäkaudelle sopivan tasoiseksi. 

Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat ovat huhtikuussa keskittyneet pieniin ekotekohin ja kevätluonnon havainnointiin Earth Hour- ja Luontoliiton materiaalien avulla.

Samoajat ovat harjoitelleet oman partio- ohjelmansa mukaisesti ‘arjessa selviytymistä’. Lisäksi suoritimme SP:n ‘Turvallisesti yhdessä’ nettikoulutuksen, joka on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille partiolaisille.

Perinteinen Earth Hour -tapahtuma järjestettiin tänä vuonna netissä kaikille ikäluokille. Pohdimme luonnon monimuotoisuutta, kestävää kehitystä ja omaa osuuttamme luonnon suojelemisessa. Oli hienoa olla mukana seuraamassa innokkaiden pienten ja vähän suurempien partiolaisten riemukasta yhdessäoloa.

-Susanna, ohjelmajohtaja

5. Tulevat partiotapahtumat 

Odotamme SP:n ja PäPan ohjeistuksia toukokuun toiminnan rajoituksista. Näillä näkymillä ryhmät kokoontuvat noin joka toinen viikko ja pyrimme järjestämään yhden  itsenäisen aktiviteetin kaikille ryhmille.

Odotamme kesän päätapahtumaa – Väiski-kesäleiriä innokkaasti. Lippukuntamme on Väiskillä samassa alaleirissä (savussa) Leppävaaran Korvenkävijöiden kanssa. (Saamme tarkempia tietoja kesäleirin toteutumisesta toukokuun alkuun mennessä.) Kesä ja leirit on parasta mitä partiosta löytyy. Toivottavasti näemme siellä.

6. Pestijohtajan terveiset

Olen pestijohtajana ylpeä jokaisesta lippukuntamme johtajasta ja yritän parhaani mukaan järjestää heille mielekästä ohjelmaa sekä kiittää, kannustaa ja innostaa heitä. 

Lisäksi järjestämme johtajillemme myös omaa ohjelmaa, jolloin voimme rentoutua ja nauttia toistemme seurasta. Tätä “Johtajahuoltoa” toteutamme muun muassa retkeilyn sekä talkoilun lomassa Kotkanpesällä tai kiipeillessämme Korkee- seikkailupuiston latvuksissa. Järjestimme myös Pizza-peli-illan etäyhteyksin maaliskuun lopussa.

Johtajiston osaaminen ja kouluttaminen on meille tärkeätä. Vuosittain johtajistomme jäsenet osallistuvat erilaisiin koulutuksiin ja vihjepäiviin. Partiolaisten tärkeimmät koulutukset ovat ensiapukurssi sekä eri ikäkausien kasvatukseen ja johtamiseen liittyvät kurssit. Elokuussa johtajistoamme on osallistumassa suureen Johtajatulet- tapahtumaan, jossa on mahdollista päästä verkostoitumaan sekä päivittämään oppejaan johtamisesta.

– Jenna, pestijohtaja