OEK – WE Lippukuntatiedote

I / 2021

Hei,

Meillä kaikilla on vaikea ja haasteellinen vuosi takana. Kukaan meistä ei olisi kuvitellut viime vuoden alussa, että seuraavista kuukausista tulee tällaisia. Koti, koulu, työpaikka ja harrastukset ovat olleet melkoisen myllerryksen kourissa. Olen iloinen, että pandemia ei kuitenkaan ole kohdellut meitä kaikkein pahimmalla tavalla vaikka vaikeata tämä on ollut.

Lippukunnan toiminta on ollut etänä ja ulkona nyt vuoden. Viimeiset ajat pelkästään etänä. Olen ylpeä teistä kaikista, että olette jaksaneet olla mukana. Partion tärkein olemus, yhdessä tekeminen, on ollut haastavaa. Toivottavasti rajoitukset ja rokotukset kääntävät taudin leviämisen suunnan ja pääsemme palaamaan normaaliin. Kiitos kaikille jaksamisesta!

OEK-WE:lle kuuluu pandemiasta huolimatta hyvää. Vietämme tänä vuonna lippukunnan 60-vuotisjuhlia. Toivottavasti pääsemme syksyllä kunnolla juhlimaan. Vaikka viikkotoiminta on vain puolella teholla, niin taustalla on tapahtunut paljon. Meillä on syntynyt oma suunta siitä mitä me haluamme olla. Tulevan toiminnan keskiössä on partiokasvatus: viikkokokoukset, tapahtumat ja retket. Haluamme, että kaikilla on kivaa ja tunnemme itsemme oek:laisiksi. OEK-WE on Suomen monikulttuurisin ja omaleimaisin lippukunta. Samankaltaista ei ole. Voisi kyllä  olla, koska me näemme ja tiedämme, että partio on parhaimmillaan moninaista, ymmärtää globaaleja asioita ja toimii kestävän kehityksen eteen. Perinteisen partio-ohjelman rinnalle on noussut asioita, joita lippukuntamme haluaa edistää: rauhankasvatusta, toisten ymmärtämistä ja kuuntelemista sekä aktiivista toimintaa omassa elinympäristössä ja ympäristön hyväksi. Näihin asioihin me panostamme tulevina vuosina.

Partio on avointa kaikille. Meille saa tulla ihan minkä ikäisenä vain, mistä taustasta tahansa ja vaikka ilman partiokokemusta. Lapset, nuoret, aikuiset – kaikki on tervetulleita. Autamme alkuun ja etsimme jokaiselle sopivan paikan osallistua lippukunnan toimintaan. Vinkkaa kaverillesi tai pyydä naapuri mukaan. Kaikille löytyy paikka ja mielekästä tekemistä. Voin omasta kokemuksesta kertoa, että partiolla on isoina ja pieninä annoksina merkitystä itselle ja muille. Lippukunnassa toimii aikuisryhmä, jossa on mukana hyvin monikulttuurista väkeä ja joiden partiotausta on viime syksyltä. Tervetuloa mukaan!

Seuraa meitä Instagramissa tai Facebookissa. Verkkosivumme kertoo tärkeimmät uutiset ja miten meidät tavoittaa. Te kaikki siellä kotona olette meille tärkeitä ja haluamme kertoa teille mitä teemme. 

Terveisin,

Timo “Mudi” Muttonen

lippukunnanjohtaja

Olarin Eräkotkat -Wild Eagles ry

timo.muttonen(at)erakotkat.fi

0400514378