SUOPUNKI 2018

Syyskauden perinteinen Suoppari suuntasi jälleen Hirsalan Väränsbyhyn. Suopparin teemana oli retkitaitojen ja -välineiden oppiminen. Meitä oli opastamassa retkeilyn ammattilainen ja partiolainen Joppe Ranta. Joppe kertoi meille majoitteista, keittimistä, puukoista ja kirveistä sekä tulen tekemisestä.

Pääsimme tutustumaan tunnelitelttaan, louteeseen, kerilaisiin keittimiin, joilla teimme lounaan, keskustelimme hyvän puukon ja kirveen ominaisuukista. Kaikki saivat ohjeita oman puukon huoltamisesta. Lopuksi teimme erilaisilla tulentekovälinellä pieniä nuotioita. Iltasella kokoonnuimme yhteiseen pöytään syömään Mudin tekemää lihapataa ja uuniperunoita. Ilta ja yö oli poikkeuksellisesti tähtikirkas ja kaikki pääsivät kokeilemaan kipinävuoroja.

 

Sunnuntaiaamu valkeni aurinkoisena ja melko kylmänä. Aamupäivän leikkien, siivouksen ja veistelyn jälkeen purettiin teltta, syötiin Master Chef-kilpailun tuottamia maissikuorrutettuja kananrintoja ja pakattiin autot. Kiitos kaikille!

Talvella voisi mennä Väränsbyhyn pilkkiretkelle tai keväämmällä kokeilemaan asumista tunneliteltoissa, laavuissa ja louteissa.
Kiitos Karhukoplalle ja Kotkarymälle aktiivisuudesta!

-Mudi