KLIFFA 2018

Millaista Kliffalla oli OEK:laisen näkövinkkelistä?

“Kliffalle lähtö oli jännittävää! Leirillä oli tuhansia muita partiolaisia ja tunnelma oli mitä mahtavin. Leirillä tarjottiin maukasta ruokaa ja paljon hauskaa päiväohjelmaa.”

Aapo piirtää OEK- kylttiä leirintäalueelle.

Karhukoplasta osallistui yhteensä neljä samoajaa, joista yksi oli varsinaisen leirin lisäksi myös raksa- sekä purkuleirin. (Yhteensä siis kolme viikkoa!)

Yli 15-vuotiaat samoajat suorittavat leireillä pestejä eli erilaisia töitä kuten ruoanlaittoa, rastin ohjaamista ja muuta puuhaa mitä löytyi ympäri leiriä. Itse pääsin vartioni kanssa leirikeittiöön tekemään ruokaa ja bussi-isännäksi leirin vierailupäivänä. Onnistuin polttamaan käteni keittiöpestissä, mutta onneksi Kliffalla oli oma leirisairaalansa jonka ammattitaitoinen henkilökunta hoiti käteni kuntoon.

Vaeltajamme Essi oli pestissä Kliffan Snadilassa, hoitamassa alle partioikäisiä lapsia. “Mukavaa puuhaa, ja jokaisesta lapsesta kasvaa varmasti mahti partiolaisia!”

Vapaa-ajalla kävimme kavereiden kanssa paljon uimassa sekä leirikahvilassa ostamassa limua ja munkkeja. Leiriaukiolla oli myös jäätelökioski sekä leirikauppa, josta löytyi vaikka ja mitä.

Keskellä leiriä järjestettiin yli 15-vuotiaille partiolaisille 24h- ohjelma. Ohjelmassa suunnistimme 24:n tunnin ajan leirialueella ja suoritimme rasteja joista saimme kerättyä itsellemme pisteitä. Ohjelman päätteeksi olimme todella väsyneitä ja nukuimme pitkälle päivään. Hauskaa kyllä oli!

Vierailupäivänä vanhemmat, sukulaiset ja kaverit saivat tulla käymään Evolla. Leirillä riitti vipinää, kun yhdessä kummasteltiin leirillä rakennettuja rakennelmia ja upeita maisemia. Tunnelma alkoi olla varsin uninen, kun vanhemmat lähtivät kohti kotia ja jättivät jälkeensä kevyemmät rinkat ja täydet karkkipussit.

Viimeisenä iltana Kliffan stadionilla järjestettiin päättäjäiset, joihin koko leiri kerääntyi. Yhdessä lauloimme, tanssimme ja leikimme. Meno oli aika kliffa ;)  Maineikas ja kaunis lippumme liehui partiolaisten yllä muiden lippujen joukossa. Se oli kyllä aika hieno hetki.

Kiitos Evo ja Kliffa, nähdään taas joskus!

-Aapo ja Essi